Από σήμερα  2/ 12/2010    η λειτουργία του Κτηματολογικού
 

Ως δημόσια υπηρεσία λειτουργεί από σήμερα το Κτηματολογικό Γραφείο, το οποίο αντικαθιστά τη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου σε ό,τι αφορά την κάλυψη των παλαιών ορίων του Δήμου Ηρακλείου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος θέλει να συνάψει ένα συμβόλαιο για παράδειγμα, ενώ παλαιότερα θα έπρεπε να αναζητήσει τίτλους ιδιοκτησίας από το Υποθηκοφυλακείο, τώρα δεν θα απευθύνεται εκεί διότι αυτή η υπηρεσία θα αντικαθίσταται από το Κτηματολογικό Γραφείο στο οποίο έχουν καταγραφεί όλα τα κτηματολογικά δεδομένα που αφορούν στα παλαιά όρια του Δήμου Ηρακλείου.

Τα νέα γραφεία του Κτηματολογίου στεγάζονται στην παραλιακή οδό, στην οδό Μετεώρων 31, που βρίσκεται στην περιοχή του Κατσαμπά, στην «Τρυπητή», εκεί που παλαιότερα λειτουργούσε το Γραφείο Αλλοδαπών.

Στο Κτηματολογικό Γραφείο, έχουν ήδη μεταφερθεί, όλα τα δεδομένα που είχαν καταγραφεί από την ανάδοχο ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει να εφαρμόσει το κτηματολόγιο στο Ηράκλειο. Επικεφαλής του Κτηματολογικού Γραφείου που θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-12.00, θα είναι η διευθύντρια του Υποθηκοφυλακείου.